Through the Night

  • 16 Kasım 2023 / 19.00

Yönetmen: Loira Limbal
ABD, 2020, 76', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Modern ekonomimizin kişisel maliyeti nedir? Durmaksızın çalışma kültürünün yükünü taşıyanlara bakış atan belgesel, 24 saat açık bir kreşte yolları kesişen iki çalışan anne ve bir çocuk bakıcısını takip ediyor. 

Gösterimin ardından yönetmen Loira Limbal, UNDP Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Ilaria Mariotti ve Cinsiyet Eşitliği ve Bütçeleme Uzmanı Özgün Akduran Erol bir söyleşi gerçekleştirecektir.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

ReelLife Film Gösterimleri

Through the Night

ReelLife Film Gösterimleri

Landfall

ReelLife Film Gösterimleri

Delikado

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı.