Ucube Orlando

  • 9 Şubat 2019 / 15.00
  • 6 Mart 2019 / 19.00

Yönetmen: Ulrike Ottinger
Oyuncular: Magdalena Montezuma, Delphine Seyrig, Albert Heins, Claudio Pantoja
Almanya, 1981, 126', renkli
Almanca; Türkçe altyazılı

Farklı zamanlar arasında atlayan bir fanteziyi aşırılıklarla dolu bir maskeli baloyla bir araya getiren Ulrike Ottinger, cafcaflı kostümlerle sunduğu beş öyküde İspanyol Engizisyonu’ndan gezgin gösteri sanatçılarına, Yunan Mitolojisi’nden bedensel tuhaflıklara kadar, bir karnaval atmosferinde dünya tarihini anlatıyor. Şekil değişimi yoluyla cinsiyet kalıplarını sorgulayan öykülerin tümünde, hayranlık uyandıran Magdalena Montezuma gözüpek bir seyyah karakterini canlandırıyor. Virginia Woolf’un Orlando ve Tod Browning’in Ucubeler eserlerini yeniden yorumlayan öncü feminist Ottinger, insanlar arası farklılıklara ve dönüşüme ayrılmış renkli, kalıp yıkan bir tiyatro sahnesi yaratıyor.

Zaman Dilimleri

Geçen Yıl Marienbad'da

Zaman Dilimleri

Ucube Orlando

Zaman Dilimleri

Gümüş Küre

Zaman Dilimleri

Dünyada Bir Gece

Zaman Dilimleri

Soygun

Zaman Dilimleri

İtiraf

Zaman Dilimleri

i.Mirror

Zaman Dilimleri

Sis ve Pus

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir. 

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

Birbirini anlamak mümkün mü? <br>  Berlinde De Bruyckere

Birbirini anlamak mümkün mü?
Berlinde De Bruyckere

İki insan figüründen oluşan heykelde, figürler sanki aralarında fısıldaşıyormuş gibi, birbirine dolanmış ya da iyice eğilmiş halde, başlarından aşağı sarkan çiçek desenli bir battaniyenin altında dikilmektedir.