2016 yılında Pera Müzesi’nde gerçekleşen Katherine Behar: Veri Girişi sergisi New York’ta yaşayan heykel, performans ve video alanlarında çalışan sanatçı Katherine Behar’ın pratiğine genel bir bakış sundu. Sergi, insan ve teknolojinin, karmaşık ve bazen de isyan niteliğindeki bir arada yaşama yollarını konu edindi ve çalışan bedenlerin tekrarlayıp duran ağır işlere nasıl karşı koyabileceklerini ele aldı. Küratörlüğünü Pera Müzesi ekibinden Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’in üstlendiği sergiye kapsamlı bir yayın eşlik ediyor.
Katherine Behar’ın sergide yer alan işlerini bir araya getiren katalogda, sanatçının veri görselleştirme sürecinin sanat ve dijital kültür alanlarında ne gibi yansımaları olduğuna odaklanan detaylı yazısının yanı sıra Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’in sanatçının pratiğini sergi kapsamında ele alan ve odaklandığı konuların kültürel açılımlarının izini süren yazısı yer alıyor. Daniel Rosenberg, verinin etimolojisinden yola çıkarak ölçme kavramını ele alıyor ve Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu ile güncel ölçüm sistemlerini Katherine Behar’ın işleri üzerinden karşılaştırmalı olarak inceliyor. Patricia Ticineto Clough ‘datalojik dönemeç’ olarak tasvir ettiği günümüz kültürüne tarihsel bir bakış sunuyor ve sanatçının pratiğinin bu bağlamda nerede durduğunu yorumluyor. Alexander Galloway kara kutu ve kara blok kavramlarının 20. yüzyılın sonlarında bir araya gelerek kültürel olarak ne ifade ettiğini irdeliyor. Katalogda ayrıca Tung-Hui Hu’nun Katherine Behar ile gerçekleştirdiği kapsamlı söyleşi de yer alıyor.
Yayın Yılı: 2016
Sayfa Sayısı: 118
ISBN: 978-605-4642-61-8
4 Sunuş
Suna, İnan & İpek Kıraç
6 Fabrika Ayarlarına Geri Dön
Fatma Çolakoğlu & Ulya Soley
14 Veri Sahneye Çıktığında
Daniel Rosenberg
34 Datalojik Dönemeçte Sanat
Patricia Ticineto Clough
49 Eserler
80 Kara Kutu, Kara Blok
Alexander R. Galloway
92 Veri Görselleştirme Sürecinde “Şeyleri Görmek"
Katherine Behar
104 Hiçbir Şey Söyleme, Hiçbir Şey Yapma: Katherine Behar ile Söyleşi
Tung-Hui Hu
112 Katkıda Bulunanlar
112 Teşekkürler
New York’ta yaşayan, heykel, performans ve video alanlarında çalışan sanatçı Katherine Behar’ın pratiğine genel bir bakış sunan sergi, insan ve teknolojinin, karmaşık ve bazen de isyan niteliğindeki bir arada yaşama yollarını konu etti ve çalışan bedenlerin tekrarlayıp duran ağır işlere nasıl karşı koyabileceklerini ele aldı.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 100 TL
İndirimli: 50 TL
Grup: 80 TL (toplu 10 bilet ve üstü)