Yusufçuk Gözleri

  • 7 Mayıs 2019 / 19.00
  • 17 Mayıs 2019 / 19.00

Yönetmen: Xu Bing
Çin, ABD, 2017; 81, renkli
Çince; Türkçe altyazılı

Her birimiz günde ortalama 300 defa güvenlik kameraları tarafından kayda alınıyoruz. Her şeyi gören bu “gözler”, rahibe olmak için bir süredir eğitim aldığı Budist tapınağından ayrılan genç kadın Qing Ting’i de izler. Genç kadın seküler dünyaya döner ve mekanik sistemlerle donatılmış bir mandırada işe başlar. Oradaki teknisyen Ke Fan, genç kadına aşık olur; onu mutlu etmek için yasaları çiğner ve hapse girer. Serbest kaldıktan sonra Qing Ting’i bulamaz. Umutsuz arayışının sonunda ise genç kadının kendisini internet yıldızı Xiao Xiao olarak baştan yarattığını fark eder. Ke Fan da değişmeye karar verir. The Truman Show filminin kurgusal olmayan bu versiyonunda, herkes farkında olmadan oyunculuk yapıyor. Xu Bing bu filmde görünürlüğü, takıntılı medya kültürümüzü ve çağdaş Çin’i yorumluyor.

Çin Sineması Zamanı

Dağlar Uzaklaştığında

Çin Sineması Zamanı

Acı Para

Çin Sineması Zamanı

Gölgelerin

Çin Sineması Zamanı

Yusufçuk Gözleri

Çin Sineması Zamanı

Halkın Arzu Cumhuriyeti

Çin Sineması Zamanı

Ay’a Havlayan Köpek

Yusufçuk Gözleri

Sanatta Venüs

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar. 

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.