Acı Para

  • 21 Nisan 2019 / 16.00
  • 9 Mayıs 2019 / 19.00

Yönetmen: Wang Bing
Çin, Fransa, 2016, 152, renkli 
Mandarin; Türkçe altyazılı

Çin’in doğusunda, hızlı gelişen sanayi şehri Huzhou’da geçen Acı Para, daha yüksek ücretler için buraya göç etmiş işçilerin günlük yaşamlarından kesitler sunuyor. Filmin adı, Huzhou’da halk arasında kullanılan bir ifadeden geliyor ve para kazanmak için evden uzakta yaşamanın ve fabrikalardaki acımasız çalışma şartlarına tahammül etmenin zorlukları anlamına geliyor. Ergenlik dönemindeki bir kızın şehre gitmek üzere köyden ayrılması ile başlayan ve bir üretim bandının sonu ile biten film, saadet zincirlerinin yarattığı şiddet ve baskının trajik dalgalanma etkisini ve şehirdeki sanayileşme furyasının insanlık dışı sistemlerini gözler önüne seriyor. Wang Bing’in sarsılmayan bakışından, kendilerinden çok daha kuvvetli güçler tarafından harap edilen ve günlük yaşamın zorlu yollarında çamura saplanan, çoğu ilk gençlik yaşlarında olan insanların yaşadıkları hissedilebiliyor.

Çin Sineması Zamanı

Dağlar Uzaklaştığında

Çin Sineması Zamanı

Acı Para

Çin Sineması Zamanı

Gölgelerin

Çin Sineması Zamanı

Yusufçuk Gözleri

Çin Sineması Zamanı

Halkın Arzu Cumhuriyeti

Çin Sineması Zamanı

Ay’a Havlayan Köpek

Acı Para

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Padişahın Emriyle

Padişahın Emriyle

Resimde Żmurko bir harem odasının egzotik imgesini, parlayan kumaşlar, saçılmış mücevherlerle birlikte sunuyor, burayı “padişahın emriyle” öldürülmüş bir odalığın heykeli andıran güzel bedeni için bir dekor olarak kullanıyor. 

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.