Tadı Damağında
Yemek ve Sinema

2 - 17 Mart 2013

Pera Film, Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle yemek ve sinema arasındaki ilişki üzerine eşsiz bir film seçkisi sunuyor: Tadı Damağında: Yemek ve Sinema. Program, dünyanın usta şeflerinin iki yılda bir yarıştığı, en prestijli gastronomi yarışmalarından Bocuse d’Or Türkiye seçmelerine de denk düşüyor. Programın iki farklı teması var: Yemek ve Hayat, Yemek ve Cesaret.

Desteğiyle

  

İşbirliğiyle

 

Yemek ve Hayat: Çocuklarımız Bizi Suçlayacak

Yemek ve Hayat: Çocuklarımız Bizi Suçlayacak

Yemek ve Hayat: Bostanda Savaş ve Barış

Yemek ve Hayat: Bostanda Savaş ve Barış

Yemek ve Hayat: Monsanto’nın Dünyası

Yemek ve Hayat: Monsanto’nın Dünyası

Yemek ve Cesaret: İsimsiz Duygusallar

Yemek ve Cesaret: İsimsiz Duygusallar

Yemek ve Cesaret: Bras’lar Arasında

Yemek ve Cesaret: Bras’lar Arasında

Yemek ve Cesaret: Pierre Gagnaire

Yemek ve Cesaret: Pierre Gagnaire

Yemek ve Cesaret: Sarayın Tadları

Yemek ve Cesaret: Sarayın Tadları

Yemek ve Cesaret: Bir Tat Meselesi

Yemek ve Cesaret: Bir Tat Meselesi

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Cadıların Güneşi <br> Mehmet Berk Yaltırık

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Cadıların Güneşi
Mehmet Berk Yaltırık

Eylül güneşi altında, ziyadesiyle kızgın sac misali ateş saçan kayalıklardan geçiyorum. Uzaktan uzağa fark edilen çizgiler ve çatlamış kayalar haricine tek bir ağaç, tek bir ot yok.

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Frida Kahlo, 6 Temmuz 1907’de Meksika’nın Coyoacán şehrinde dünyaya geldi. Bundan tam 47 yıl sonra aynı şehirde, çok sevdiği Meksika’sında ölmeden önce başından pek çok şey geçti.

Félix Ziem (1821-1911) Göçebe, sınıflandırılamaz ve ayrıksı bir sanatçı

Félix Ziem (1821-1911) Göçebe, sınıflandırılamaz ve ayrıksı bir sanatçı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor. Ziem Müzesi ve Martigues Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen serginin küratörlüğünü Lucienne Del’Furia ve Frédéric Hitzel üstleniyor.