Tadı Damağında
Yemek ve Sinema

2 - 17 Mart 2013

Pera Film, Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle yemek ve sinema arasındaki ilişki üzerine eşsiz bir film seçkisi sunuyor: Tadı Damağında: Yemek ve Sinema. Program, dünyanın usta şeflerinin iki yılda bir yarıştığı, en prestijli gastronomi yarışmalarından Bocuse d’Or Türkiye seçmelerine de denk düşüyor. Programın iki farklı teması var: Yemek ve Hayat, Yemek ve Cesaret.

Desteğiyle

  

İşbirliğiyle

 

Yemek ve Hayat: Çocuklarımız Bizi Suçlayacak

Yemek ve Hayat: Çocuklarımız Bizi Suçlayacak

Yemek ve Hayat: Bostanda Savaş ve Barış

Yemek ve Hayat: Bostanda Savaş ve Barış

Yemek ve Hayat: Monsanto’nın Dünyası

Yemek ve Hayat: Monsanto’nın Dünyası

Yemek ve Cesaret: İsimsiz Duygusallar

Yemek ve Cesaret: İsimsiz Duygusallar

Yemek ve Cesaret: Bras’lar Arasında

Yemek ve Cesaret: Bras’lar Arasında

Yemek ve Cesaret: Pierre Gagnaire

Yemek ve Cesaret: Pierre Gagnaire

Yemek ve Cesaret: Sarayın Tadları

Yemek ve Cesaret: Sarayın Tadları

Yemek ve Cesaret: Bir Tat Meselesi

Yemek ve Cesaret: Bir Tat Meselesi

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.