Yönetmen: Jean-Paul Jaud
Oyuncular: Perico Légasse
Fransa, 107’, 2008, renkli
Fransızca, Türkçe altyazıyla
Bu ilginç belgesel Fransa’da küçük bir dağ köyünde gerçekleştirilen deneysel bir uygulamanın izini sürer. Bölgenin belediye başkanı okullardaki öğlen yemeği menüsünün, çoğu o bölgede yetişen organik yiyeceklerden oluşturulmasına karar vermiştir. Öne sürdüğü gerekçe tarımın suni gübre ve insektisite dayalı endüstriyel üretim modeli ile yapılmasına çıkılmazsa çocuklarımızın sağlığının, kanser, kısırlık ve çevresel faktörlere bağlı başka hastalıklar yoluyla hızla bozulmaya başlayacak olmasıdır. Çocukların, anne babaların, öğretmenlerin, sağlık görevlilerinin, çiftçilerin, seçilmiş yetkililerin, bilim insanları ve araştırmacıların yer aldığı görüşmelerin yapıldığı “Food Beware” – “Gıdaya Dikkat” oluşumu, gıda endüstrisindeki ihlallere, sağlıklı gıda üretiminde karşılaşılan güçlükler ve elde edilen kazanımlar ile herkesin içinde yer alabileceği pratik çözümlere güçlü bir bakış içeriyor. Bir bölge çocuklarının sağlığını korumak için verdikleri savaşın bu olağanüstü hikayesi, üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olduğu kadar büyümekte olan köklü bir değişimin de projesidir.
Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)