Yönetmen: Jean-Paul Jaud
Oyuncular: Perico Légasse
Fransa, 107’, 2008, renkli
Fransızca, Türkçe altyazıyla
Bu ilginç belgesel Fransa’da küçük bir dağ köyünde gerçekleştirilen deneysel bir uygulamanın izini sürer. Bölgenin belediye başkanı okullardaki öğlen yemeği menüsünün, çoğu o bölgede yetişen organik yiyeceklerden oluşturulmasına karar vermiştir. Öne sürdüğü gerekçe tarımın suni gübre ve insektisite dayalı endüstriyel üretim modeli ile yapılmasına çıkılmazsa çocuklarımızın sağlığının, kanser, kısırlık ve çevresel faktörlere bağlı başka hastalıklar yoluyla hızla bozulmaya başlayacak olmasıdır. Çocukların, anne babaların, öğretmenlerin, sağlık görevlilerinin, çiftçilerin, seçilmiş yetkililerin, bilim insanları ve araştırmacıların yer aldığı görüşmelerin yapıldığı “Food Beware” – “Gıdaya Dikkat” oluşumu, gıda endüstrisindeki ihlallere, sağlıklı gıda üretiminde karşılaşılan güçlükler ve elde edilen kazanımlar ile herkesin içinde yer alabileceği pratik çözümlere güçlü bir bakış içeriyor. Bir bölge çocuklarının sağlığını korumak için verdikleri savaşın bu olağanüstü hikayesi, üzerinde düşünülmesi gereken bir konu olduğu kadar büyümekte olan köklü bir değişimin de projesidir.
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.
Salı - Cuma 11.00 - 18.00
Müze Pazartesi, Cumartesi ve Pazar
günleri kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 25 TL
İndirimli: 10 TL
Grup: 20 TL (10 kişi ve üstü)