Yönetmen: The Otolith Group
İngiltere, 2012, 33', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
Bir Nokta ve Diğeri Arasında Sonsuz Bir Mesafe Görüyorum jestler üzerine bir çalışma ve Otolith Group’un su politikaları ve su estetiği alanında yaptığı üçlemenin ikinci bölümü olarak görülebilir (2010 yapımı Hydra Decapita’nın devamı). Film, Etel Adnan’nın Deniz (2011) eseriyle açılıp yine şiire dönüyor. Deniz maddenin sürekli mutasyona uğrayarak hıza dönüşmesini takip eden felsefenin gücünden yararlanmaktadır. Eğer şiir sınırlamalar içinde yapılan bir çalışmaysa, Bir Nokta ve Diğeri Arasında Sonsuz Bir Mesafe Görüyorum düşüncenin ve okyanusun hareketine odaklanmış bir deney olarak görülebilir.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)