Yönetmen: John Akomfrah
İngiltere, 2011, 92', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı / English with Turkish subtitles
Alegorik bir masal formundaki Dokuz İlham Perisi, savaş sonrası İngilteresi’ni yeniden inşa etmek için Afrika, Karayipler ve Güney Asya’dan başlayan toplu göçün tarihini stilize ve özgün bir şekilde anlatıyor.
Homerus’un epik şiiri Odysseia’yı, çarpıcı kış manzaraları ve muazzam bir arşiv ile bir araya getiren Dokuz İlham Perisi, göçmenlerin yaşadıkları deneyimi, yolculuklarını ve yuva fikrini felsefi açıdan irdeleyen, iç içe geçmiş dokuz müzikal bölümden oluşuyor. Dante Alighieri, Samuel Beckett, Emily Dickinson, James Joyce, John Milton, Friedrich Nietzsche, William Shakespeare, Sofokles ve Dylan Thomas gibi yazarların işlerinden ilhamla kurgulanan ve yazılan Dokuz İlham Perisi, yerinden olma, kimlik ve bellek kavramlarını ele alan düşündürücü ve duygusal bir yolculuk.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)