Yönetmenler: Werner Herzog, André Singer
İngiltere, ABD, Almanya, 2018, 92’, renkli, siyah-beyaz
İngilizce, Rusça, Almanca, Lehçe; Türkçe, İngilizce altyazılı
Belgesel dünyasının en önemli isimlerinden Werner Herzog, Sovyetler Birliği’nin 87 yaşındaki eski başkanı Mihail Gorbaçov’le üç görüşme yaptı. Bu “zirveler”, nükleer silahsızlanmadan Almanya’nın birleşmesine, 20. yüzyılın en önemli bazı olaylarına ışık tuttu. “Mihail Sergeyeviç Gorbaçov’la görüşmek,” diyor Herzog, “büyüleyici ve aydınlatıcı bir deneyim oldu. 20. yüzyılın gidişatını değiştiren, eylemleri dünyamızı dönüştüren bir adamdı o. Ne var ki, Moskova’ya vardığımda, karşımda trajik ve yalnız birini buldum: Sovyetler’in tükenişi ve hayatlarını iyileştireceğini vaat eden perestroyka ile glasnost sözlerini tutmadığı için suçlanan birini.”
Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.
Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)