Kedilerin Rahibe Teresa’sı

  • 10 Aralık 2014 / 19.00
  • 14 Aralık 2014 / 18.00

Yönetmen: Pawel Sala
Oyuncular
: Ewa Skibinska, Mateusz Kosciukiewicz, Filip Garbacz
Polonya
; 95’, 2010, renkli
Lehçe; Türkçe altyazıyla

Polis, Artur ve Martin adlı iki kardeşi teyzelerinin taşradaki motelinde tutuklar ve onlara başkentteki hapishaneye kadar eşlik eder. Zamanda geriye dönüşlerle ilerleyen film, iki kardeşin işledikleri suçun arkasındaki motivasyonu araştırıyor. Böylesi akıldışı bir kötülük iyi bir aileden gelen bu iki çocuğun içinden nasıl çıkar? Rahibe Teresa iki oğlunu da sevmekte ve Irak’taki deneyimlerinden sonra travmatize olmuş bir profesyonel asker olan kocası Hubert’e de destek olmaya çalışmaktadır. Onlarla birlikte yaşayan ve müzik okuyan Eva’ya yardım etmekte ve onların otistik kızları Jadza ile ilgilenmektedir. Sokak kedilerine karşı da sevecenlikle yaklaşmakta ve oturdukları geniş daireyi doldurmalarına izin vermektedir. Yirmi iki yaşındaki Artur, psikotroni konularından çok etkilenmektedir ve kendi olağanüstülüğüne dair oluşturduğu sanrının kurbanı olur. Küçük kardeşi Martin’i tamamen kontrolü altına almıştır ve anneleri hiçbir şeyden şüphelenmemektedir. Kendi üstünlüğüne dair duyduğu inanç babasının gittikçe artan iktidarsızlığıyla perçinlenir ve babasını emeklilik ikramiyesiyle saçma bir yatırım yaptığı için azarlar.

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Sen Tanrısın

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

İntihar Odası

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Kedilerin Rahibe Teresa’sı

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Yüzen Gökdelenler

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Hayat Çok Güzel

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

İz Bırakan

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Küçük Oyunlar

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Hayattan 33 Sahne

Kedilerin Rahibe Teresa’sı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Sina Çölünde Bir Yalnız Kartal

Sina Çölünde Bir Yalnız Kartal

John Frederick Lewis en önemli Viktorya dönemi Britanyalı Oryantalist sanatçılarından biri olarak kabul edilir. Pera Müzesi’nde 2008 yılında Tate Britain işbirliğiyle düzenlenen Doğu’nun Cazibesi sergisinde Lewis’ın eserleri sergilenmişti. 

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.