Şark Oyunları

  • 15 Ocak 2017 / 14.00
  • 25 Ocak 2017 / 17.00

Yönetmen: Kamen Kalev
Oyuncular: Christo Christov, Ovanes Torosian, Saadet Aksoy, Nikolina Iancheva
Bulgaristan, İsveç, 2009, 83’, renkli
Bulgarca, Türkçe, İngilizce; Türkçe altyazılı

Karayoluyla İstanbul’dan Almanya’ya doğru yola çıkmış bir Türk aile, geceyi geçirmek için Sofya’da dururlar. Ne yazık ki huzurlu bir akşam yemeği, neo-Nazi bir çetenin ırkçı saldırısıyla, olabilecek en korkunç hali alır. Şark Oyunları, iki Bulgar kardeşin hikayesini anlatıyor: Saldırıya müdahale ederek Türk aileyi kurtaran, madde bağımlısı bir sanatçı, Itso. Ve neo-Nazi çetenin üyelerinden, lise öğrencisi Georgi. Saldırı, Itso’nun ailenin kızı Işıl’a aşık olmaya, Georgi’ninse yaptığı seçimleri sorgulamasına yol açacaktır. Kamen Kalev, Türk oyuncuların yer aldığı kadrosuyla dikkat çeken ilk filmi için, filmde kendisini canlandıran oyuncu Itso’nun deneyimlerinden ilham almış.

İstikamet → Balkanlar

Saraybosna’ya Hoşgeldiniz

İstikamet → Balkanlar

Umut Çiçekleri

İstikamet → Balkanlar

Şark Oyunları

İstikamet → Balkanlar

Güzel Bir Hayat Düşlerken

İstikamet → Balkanlar

Kan ve Aşk

İstikamet → Balkanlar

Charlie Countryman’ın Gerekli Ölümü

İstikamet → Balkanlar

Sen Dünyaya Gelmeden

İstikamet → Balkanlar

Keder

İstikamet → Balkanlar

Kayıp Kral

Şark Oyunları

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.