Keder

  • 18 Ocak 2017 / 19.00
  • 21 Ocak 2017 / 17.30

Yönetmen: Adriano Valerio
Oyuncular: Edoardo Gabbriellini, Elena Radonicich, Stefan Velniciuc, Piera Degli Esposti, Ovanes Torosian
İtalya, Romanya, Bulgaristan, Makedonya, 2015, 82’, renkli
İtalyanca, Romence, İngilizce; Türkçe altyazılı 

Ivo’nun yolculuğunun sebebi ne dünyayı gezme tutkusu ne de kendini keşfetme arzusu… Günümüz Avrupa’sında ekonomik zorluklar çeken gençlerden yalnızca biri olan tarım uzmanı Ivo, İtalya’daki ekonomik imkansızlıklara daha fazla dayanamayarak Romanya’nın verimli topraklarına, Banat bölgesine taşınmaya karar verir. Bari’de liman işçisi olarak çalışan Clara ise uzun süreli bir ilişkiden yeni çıkmıştır ve Ivo’nun boşaltmakta olduğu daireye yerleşir. Her ikisinin de yaşamlarının değiştiği ve birlikte geçirdikleri o gecenin son geceleri olmayacağını biliyorlardır. Öyle de olur; Clara işinden kovulur ve çok uzaklarda, Romanya’da yeniden bir araya gelirler. Adriano Valerio’nun ilk filmi Keder, yabancı topraklara ve ekonomik zorluklara direnen aşkı anlatıyor.

İstikamet → Balkanlar

Saraybosna’ya Hoşgeldiniz

İstikamet → Balkanlar

Umut Çiçekleri

İstikamet → Balkanlar

Şark Oyunları

İstikamet → Balkanlar

Güzel Bir Hayat Düşlerken

İstikamet → Balkanlar

Kan ve Aşk

İstikamet → Balkanlar

Charlie Countryman’ın Gerekli Ölümü

İstikamet → Balkanlar

Sen Dünyaya Gelmeden

İstikamet → Balkanlar

Keder

İstikamet → Balkanlar

Kayıp Kral

Keder

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.