Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

  • 7 Şubat 2018 / 19.00
  • 17 Şubat 2018 / 16.00

Yönetmenler: Kirk Tougas, Thomas Shandel
Oyuncular: R.D. Laing, Andrew Feldmar
Kanada, İngiltere, 1989, 92', renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Laing’in kendi yaşamından öyküler ile hastalarının deneyimlerinden yola çıkarak, hekimi bir dizi konferans ve seminerde takip eden bu filmde radikal psikiyatrist merak uyandıran, hazırcevap ve teklifsiz bir karakter olarak gösteriliyor. Laing terapi sanatına ilişkin anlayışını, sevgi adına birbirimize söylediğimiz yalanları, izleri bazen doğuma kadar sürülebilen tekrarlayan davranış örüntülerini, tuhaf veya rahatsızlık veren her türlü davranış ve düşünceyi bastırmaya yönelik acınası insan içgüdüsünü izleyiciler ile paylaşıyor. Bu filmin konusu müthiş bir özgünlüğe ve dehaya sahip, çekici karizması ve zevkli kişiliği sayesinde etkili bir öykücü ve muzip bir şakacı olan bir kişilik.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bölünmüş Benlik

Sığınak

Bölünmüş Benlik

Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

Bölünmüş Benlik

R.D. Laing’in ‘Düğümler’ini Filme Okumak

Bölünmüş Benlik

Aile Hayatı

Bölünmüş Benlik

Morvern Callar

Bölünmüş Benlik

Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Bölünmüş Benlik

Neon Şeytan

Bölünmüş Benlik

Plaj Fareleri

Bölünmüş Benlik

Kutsal Geyiğin Ölümü

Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.