Plaj Fareleri

  • 23 Şubat 2018 / 21.00
  • 3 Mart 2018 / 14.00

Yönetmen: Eliza Hittman
Oyuncular: Harris Dickinson, Madeline Weinstein, Kate Hodge, Neal Huff
ABD, 2017, 98', renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Brooklyn sokaklarında yaşayan Frankie (Harris Dickinson) işçi sınıfı ev hayatının sınırlamalarından kaçma mücadelesi veren bir delikanlıdır. Akşamları arkadaşlarıyla Coney Adası’nda geçirip, başını derde sokarken bir yeni sevgili adayı ile tanışır, ancak bu kez saygı göstermesi istenmektedir. Oysa, Frankie’nin bir sırrı vardır ve bu sır eninde sonunda onun tüm kimliğini sonsuza kadar sorgulamasına yol açacaktır. Plaj Fareleri Brooklyn’in hiç de revaçta olmayan semtlerini gayet otantik bir havada perdeye yansıtıyor. Eril bedenin nesneleştirilmesi Frankie’nin kafa karışıklığı ve kırgınlık içindeki özlemlerini ve kendini keşfetme çabasına ilişkin anlayışı açıklığa kavuştururken, altını da çiziyor. Harris Dickinson’ın başroldeki performansı yönetmen Eliza Hittman’ın içten bir samimiyet ve acımasız bir dürüstlükle işlediği karakter tahliline ayrı bir derinlik kazandırıyor.  
 

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bölünmüş Benlik

Sığınak

Bölünmüş Benlik

Siz Eskiden R.D. Laing Miydiniz?

Bölünmüş Benlik

R.D. Laing’in ‘Düğümler’ini Filme Okumak

Bölünmüş Benlik

Aile Hayatı

Bölünmüş Benlik

Morvern Callar

Bölünmüş Benlik

Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Bölünmüş Benlik

Neon Şeytan

Bölünmüş Benlik

Plaj Fareleri

Bölünmüş Benlik

Kutsal Geyiğin Ölümü

Plaj Fareleri

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.