Wendy ve Lucy

  • 12 Mart 2025 / 19.00
  • 21 Mart 2025 / 19.00

Yönetmen: Kelly Reichardt 
Oyuncular: Michelle Williams, Lucy, Will Patton, John Robinson 
ABD, 2008, 80', DCP, renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Wendy Carroll, yeni bir başlangıç umuduyla köpeği Lucy’yi yanına alarak Alaska’ya doğru yola koyulur. Hedefi bir konserve fabrikasında iş bulmaktır; ancak yolculuk, Oregon’da arabasının bozulmasıyla sekteye uğrar. Maddi durumu giderek kötüleşirken, Wendy zorlayıcı ekonomik kararlarla yüzleşmek zorunda kalır. O ve Lucy, Amerikan yaşamının kıyılarında gezinirken, merhamet ve cömertlik kavramlarını sorgular; zorlu zamanlarda insanların birbirine karşı sorumluluğunun sınırlarını keşfeder. 

Amerikan bağımsız sinemasının öncü isimlerinden Kelly Reichardt’ın imzasını taşıyan Wendy ve Lucy, yönetmenin filmografisinde sıkça rastlanan Amerikan taşrasının sessiz manzaraları ve sıradan insanların hikâyelerini odağına alan minimal yol anlatılarının etkileyici bir örneğidir. 2008’de Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan film, özellikle Michelle Williams’ın doğal ve etkileyici performansıyla övgü toplamıştı. 

Başka Bir Yerde

Aydınlık Hayallerimiz

Başka Bir Yerde

Evden Haberler

Başka Bir Yerde

Wendy ve Lucy

Başka Bir Yerde

Başsız Kadın

Başka Bir Yerde

Piyano

Başka Bir Yerde

Yersiz Yurtsuz

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.