Yönetmen: Manfred Noa
Oyuncular: Fritz Greiner, Carl de Vogt, Lia Eibenschütz
1922, 128’,Tinted & toned, DVD
Restorasyon: Munich Film Museum
Müzik: Orijinal Müzik: Aljoscha Zimmermann, Sabrina Hausmann (keman) ve Mark Pogolski (piyano)
18. yüzyılda Alman edebiyatının 'Hümanist Manifestosu' olarak anılan aynı isimli tiyatro oyunundan uyarlanarak, 1922 yılında ''İnsanlık Filmi'' olarak lanse edilen film Kudüs'te Haçlı Seferleri dönemini ele alıyor. İslam, Hristiyanlık ve Museviliğin barış içinde bir arada yaşadığı epik savaşların ve melodramanın harmanlandığı bir hikâyeye dayanan film, dinler arası toleransı merkezine oturtuyor.
Stefan Drössler’in sunumuyla gerçekleşecektir.
İstanbul Sessiz Sinema Günleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)