Sfenks'in Bilmeceleri

  • 11 Eylül 2020 / 18.00
  • 19 Eylül 2020 / 15.00

Yönetmenler: Laura Mulvey, Peter Wollen
Oyuncular: Dinah Stabb, Merdelle Jordine, Riannon Tise, Clive Merrison 
İngiltere, 1975, 92', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Laura Mulvey ve Peter Wollen’in görsel bakımdan vurucu ve entelektüel açıdan yoğun çalışması Sfenks'in Bilmeceleri, 1970'lerde İngiltere'den çıkan en önemli avangard filmlerden biridir. Filmde, kadınların temsili, anneliğin toplumdaki konumu ve anne - kız ilişkileri ele alınır. Çoğu kesintisiz dairesel pan'lar şeklinde çekilmiş bir dizi bölümden oluşan film, Malcolm LeGrice’in mutfağı ve Stephen Dwoskin’in yatak odası gibi çeşitli özel ve kamusal alanlarda çekilmiştir.

Bu film gösterimi ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Göz Hizası

Jeanne Dielman, Commerce Rıhtımı, 23 numara, 1080 Brüksel

Göz Hizası

Sfenks'in Bilmeceleri

Göz Hizası

Mesafe Ölçümleri

Göz Hizası

Almanca Şarkı

Göz Hizası

Tombala

Göz Hizası

Ben ve Nuri Bala

Göz Hizası

Kadının Sessiz Dikişi

Göz Hizası

Yalnız Edimler #4

Göz Hizası

Yalnız Edimler #6

Göz Hizası

Bütün Mahalleli Duysun

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor. 

Kendine Ait Bir Saha

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.