Beni Eve Götür

  • 7 Nisan 2017 / 16.00
  • 12 Nisan 2017 / 19.00

Yönetmen: Abbas Kiarostami
İran, 2016, 16’, siyah-beyaz
Konuşmasız 

Bir çocuğun kapı eşiğine bıraktığı futbol topu sokağın merdivenlerinden aşağıya usulca yuvarlanmaya başlıyor, düşüyor ve düşüyor... Üstat Abbas Kiarostami, geçen yıl aramızdan ayrılmadan hemen önce bitirdiği bu kısa filmle bize hayatın gidişatı ve kaçınılmaz döngüsü üzerine 16 dakikalık benzersiz bir görsel şiir bırakıyor. İtalya’nın güneyinde çekilen filmde gündelik hayatın ritmiyle ve çocuksu bir coşkuyla savrulan, düşerek de olsa kendine uygun yolu bulan topun yolculuğu, bu fani hayata dair mükemmel yalınlıkta, meditatif ve incelikli bir yorum.

Bu film Seyfullah Samadian’ın Kiarostami hakkındaki Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye filminden önce Kiarostami anısına gösterilecektir.

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

Son Kuşlar

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

O da Beni Seviyor

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

Beni Eve Götür

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.