O da Beni Seviyor

Yönetmen: Barış Pirhasan
Oyuncular: Ece Ekşi, Lale Mansur, Luk Piyes, Ali Ökçelik, Ayla Algan, Cezmi Baskın, Ayşenil Şamlıoğlu, Kemal İnci, Esin Aslan, Esme Madra, Serra Yılmaz, Şerif Sezer, Tuncel Kurtiz
Türkiye, Macaristan, 2001, 102’, renkli
Türkçe; İngilizce altyazılı

1970’lerin Malatya’sında,13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Esma, kırıklarla dolu karnesi yüzünden babasının askerlik arkadaşı Kemal’in Arguvan yakınlarındaki evine sürgün edilir. Bu kasabada Kemal’in yıllar önce evden kaçan kız kardeşi Saliha’yla tanışacak, aralarında gelişen dostluk ise küçük kıza hem yeni bir dost hem de ilk aşkını armağan edecektir. Pirhasan’ın kendi yaşamından da öğeler içeren O da Beni Seviyor, 2002 yılında İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da yer aldı.

Bu film, bu yıl festivalin Sinema Onur Ödülü’nü alacak olan Barış Pirhasan için gösteriliyor.

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

Son Kuşlar

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

O da Beni Seviyor

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye

Cinemania<br>36. İstanbul Film Festivali

Beni Eve Götür

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!