Yönetmen: Eléonore Weber
Oyuncular: Monica Del Carmen, Lou Castel, JC Montes-Roldan, Luis Verdin
Fransa; renkli, 85’, 2012
İspanyolca, Türkçe altyazıyla
Meksika'daki göçmenler, yasa dışı sınır geçişi üzerine oyun yaratırlar. Bu oyuna göre, göçmenler, polis, yasa dışı geçiş ekipleri ve uyuşturucu kaçaklarını canlandırırken, turistler ise yasa dışı geçiş yapan kişileri canlandırır. Gece Vakti Oyun Tekrarı göçmen halk ile dört ziyaretçinin tanışma deneyimini ve rol yapma oyunu ile tekrar canlandırılan durumları beyaz perdeye taşıyor. Sonuçta ortaya çıkan çalışma, bir gece vakti performansın ve gerçek hayatın karışıklıklarını ve farklılıklarını inceliyor.
Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)