Madeline Madeline'i Oynuyor

  • 28 Eylül 2018 / 19.00
  • 17 Ekim 2018 / 19.00

Yönetmen: Josephine Decker
Oyuncular: Helena Howard, Molly Parker, Miranda July, Sunita Mani
ABD, 2018, 93', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Yönetmen Josephine Decker üçüncü uzun metrajlı filminde, performansın hem sağaltıcı hem de yıkıcı olabilen gücünü ele alırken, roller ve kimliklerle oynamanın sonuçlarını işliyor. Madeline’in kendisi gibi Madeline'in Madeline’i de belirsiz kalmaya devam ediyor.Akıl hastalığının ne olduğunu tanımlamamız gerçekten gerekli mi; ya bu sadece bir ergenin isyankarlığından ibaretse? Sevgi ile aşırı korumacılık arasındaki çizgiyi nasıl çekeriz? Herkesin hem verdiği hem aldığı kabul edilen bir sanatsal süreçte, istismarın eşiği nerede başlar? Yıkım olmadan yaratıcılık var olabilir mi?
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Ömür Okul

Koyaanisqatsi

Bir Ömür Okul

Powaqqatsi

Bir Ömür Okul

Naqoyqatsi

Bir Ömür Okul

İnsan Neden Yaratır

Bir Ömür Okul

Boşluk

Bir Ömür Okul

Madeline Madeline'i Oynuyor

Bir Ömür Okul

Şovların Şovu

Bir Ömür Okul

Kapsül

Madeline Madeline'i Oynuyor

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”