Powaqqatsi

  • 30 Eylül 2018 / 16.00
  • 4 Kasım 2018 / 16.00

Yönetmen: Godfrey Reggio
ABD, 1988, 99', renkli
diyalogsuz
 
İzleyicileri Koyaanisqatsi ile büyüledikten beş yıl sonra Godfrey Reggio, tekrar besteci Philip Glass ve diğer ekip arkadaşlarıyla bir araya gelerek ikinci bölümü çekmeye koyulur. Reggio bu kez de gözlerini Güney yarımküredeki üçüncü dünya ülkelerine çevirir. İlk filmin hızlı geçişlerle bezenmiş estetiğinin bir yana bırakıldığı Powaqqatsi’de, meditasyon yavaşlığında çekimler kullanılarak, yeryüzünün bu yörelerindeki geleneksel yaşam tarzlarının güzelliği aktarılıyor ve buralarda çevre sanayiye teslim oldukça kültürlerin nasıl eridiği gösteriliyor. Bu çalışma, Reggio’nun felsefi ve görsel açıdan kayda değer Qatsi Üçlemesi içinde manevi yönü en ağır basan bölüm.
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Ömür Okul

Koyaanisqatsi

Bir Ömür Okul

Powaqqatsi

Bir Ömür Okul

Naqoyqatsi

Bir Ömür Okul

İnsan Neden Yaratır

Bir Ömür Okul

Boşluk

Bir Ömür Okul

Madeline Madeline'i Oynuyor

Bir Ömür Okul

Şovların Şovu

Bir Ömür Okul

Kapsül

Powaqqatsi

Leonardo’nun Atı

Leonardo’nun Atı

Leonardo da Vinci, 1493’te, tam 500 yıl önce, Milano Dükü Ludovico il Moro’nun 12 yıl önce babasının anısına sipariş ettiği atlı anıtın (doğal büyüklüğün 4 katı boyda) dökümü için hazırlıkları bitirmek üzereydi.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.