Powaqqatsi

  • 30 Eylül 2018 / 16.00
  • 4 Kasım 2018 / 16.00

Yönetmen: Godfrey Reggio
ABD, 1988, 99', renkli
diyalogsuz
 
İzleyicileri Koyaanisqatsi ile büyüledikten beş yıl sonra Godfrey Reggio, tekrar besteci Philip Glass ve diğer ekip arkadaşlarıyla bir araya gelerek ikinci bölümü çekmeye koyulur. Reggio bu kez de gözlerini Güney yarımküredeki üçüncü dünya ülkelerine çevirir. İlk filmin hızlı geçişlerle bezenmiş estetiğinin bir yana bırakıldığı Powaqqatsi’de, meditasyon yavaşlığında çekimler kullanılarak, yeryüzünün bu yörelerindeki geleneksel yaşam tarzlarının güzelliği aktarılıyor ve buralarda çevre sanayiye teslim oldukça kültürlerin nasıl eridiği gösteriliyor. Bu çalışma, Reggio’nun felsefi ve görsel açıdan kayda değer Qatsi Üçlemesi içinde manevi yönü en ağır basan bölüm.
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Ömür Okul

Koyaanisqatsi

Bir Ömür Okul

Powaqqatsi

Bir Ömür Okul

Naqoyqatsi

Bir Ömür Okul

İnsan Neden Yaratır

Bir Ömür Okul

Boşluk

Bir Ömür Okul

Madeline Madeline'i Oynuyor

Bir Ömür Okul

Şovların Şovu

Bir Ömür Okul

Kapsül

Powaqqatsi

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Antalya’nın Yetiştirdiği Genç Sanatçılar

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.