Kapsül

  • 5 Ekim 2018 / 19.00
  • 30 Ekim 2018 / 19.00

Yönetmen: Athina Rachel Tsangari
Oyuncular: Ariane Labed, Clémence Poésy, Isolda Dychauk, Evangelia Randou, Deniz Gamze Ergüven
Yunanistan, 2012, 35', renkli
Fransızca; Türkçe altyazılı
 
Yedi genç kadın... Bir Kiklad kayasının üzerine oturtulmuş bir malikane... Disiplin, arzu, keşfetmek ve yok olmak üzerine bir dizi ders... Bir melankoli, kadınlığın eşiğinde kaçınılmaz bir döngü- sonsuza dek...

Sanat koleksiyoncusu Dakis Joannou tarafından ısmarlanan bu çalışmada, Athina Rachel Tsangari hem bir film hem de DesteFashion 2012 koleksiyonu için bir projeksiyon yerleştirmesi yaratmış. Genç Polonyalı sanatçı Aleksandra Waliszewska’nın yapıtlarından esinlenmiş bir “Gotik Grek” gizemi izliyoruz. Tsangari, DesteFashion 2012 koleksiyonu için giyilebilen heykel niteliğindeki tasarımlarıyla modanın sınırlarını cesurca zorlayan genç, avangart tasarımcıların çalışmalarından oluşan bir haute couture “kapsülü” derlemiş.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Ömür Okul

Koyaanisqatsi

Bir Ömür Okul

Powaqqatsi

Bir Ömür Okul

Naqoyqatsi

Bir Ömür Okul

İnsan Neden Yaratır

Bir Ömür Okul

Boşluk

Bir Ömür Okul

Madeline Madeline'i Oynuyor

Bir Ömür Okul

Şovların Şovu

Bir Ömür Okul

Kapsül

Kapsül

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar". 

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı.