Şovların Şovu

  • 25 Ekim 2018 / 19.00
  • 3 Kasım 2018 / 18.00

Yönetmen: Benedikt Erlingsson
İzlanda, İngiltere, 2015, 73', siyah-beyaz, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Bu film, gezgin sirk sanatçılarının, kabare oyuncularının, vodvilcilerin ve panayır çalışanlarının öyküsünü anlatıyor. Filmde, dünyanın ağzını açık bırakan ilk gösterileri ve en büyük sirk ailelerinden bazılarının kendi çektikleri filmleri görüyoruz. Yönetmen Benedikt Erlingsson, bizleri en olağanüstü, ustaca ve nefes kesen gösterilerin dünyayı diyar diyar gezdiği günlere geri götürüyor. Sheffield Üniversitesi’nin Ulusal Panayır Arşivi’ne özel erişim sağlanarak derlenmiş olan bu zengin görsel arşive Georg Holm ile Sigur Rós’tan Orri Páll Dýrason tarafından Hilmar Örn Hilmarsson ve Kjartan Dagur Holm’un katkılarıyla bestelenen epik bir müzik eşlik ediyor.
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Bir Ömür Okul

Koyaanisqatsi

Bir Ömür Okul

Powaqqatsi

Bir Ömür Okul

Naqoyqatsi

Bir Ömür Okul

İnsan Neden Yaratır

Bir Ömür Okul

Boşluk

Bir Ömür Okul

Madeline Madeline'i Oynuyor

Bir Ömür Okul

Şovların Şovu

Bir Ömür Okul

Kapsül

Şovların Şovu

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

 

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!

Venedik Ressamı

Venedik Ressamı

Pera Müzesi 10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyor.