Maya Deren’in Aynası

  • 27 Nisan 2019 / 16.00
  • 4 Mayıs 2019 / 14.00

Yönetmen: Martina Kudláček
Avusturya, İsviçre, Almanya, 2001, 103', renkli, siyah-beyaz
İngilizce; Türkçe altyazılı

Belgesel yapımcısı Martina Kudlacek, Maya Deren’in Aynası ile yalnızca çığır açmış bir sanatçının büyüleyici bir portresini çizmekle kalmıyor, onun çarpıcı güzellikte ve şiirsel eserlerine de görkemli bir giriş sunuyor. Filmlerden alıntılarla başlayan Maya Deren’in Aynası, arşiv kayıtlarıyla Stan Brakhage, Jonas Mekas, Katherine Dunham ve Living Theater kurucusu Judith Malina gibi Deren’in meslektaş ve çağdaşlarının gözlem ve değerlendirmelerini kusursuz ve etkili bir şekilde iç içe sunuyor. Filmin orijinal müzikleri, deneysel besteci John Zorn tarafından bestelendi.

Hatıranın Peşinde

Maya Deren’in Aynası

Hatıranın Peşinde

Yeniden Sev Beni

Hatıranın Peşinde

Tek Başına Dans

Hatıranın Peşinde

Krisha

Hatıranın Peşinde

Matangi / Maya / M.I.A.

Hatıranın Peşinde

Aidiyet ve Yoldaşlık

Maya Deren’in Aynası

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Yüz Yüze

Yüz Yüze

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.