Transit

  • 13 Mart 2024 / 19.00
  • 5 Nisan 2024 / 19.00

Yönetmen: Christian Petzold
Oyuncular: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Maryam Zaree
Almanya, Fransa, 2018, 101', DCP, renkli
Almanca, Fransızca; Türkçe altyazılı 

Anna Seghers'in 1942 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Transit, Nazi işgali altındaki Fransa'dan kaçmaya çalışan bir grup mülteciyi takip eder. Marsilya’ya sığınıp ölü bir yazarın kimliğini ele geçiren Georg, Kuzey Amerika'ya geçiş yapmak için gerekli evrakları toplamaya çalışır. Bu süreçte, kimliğini çaldığı yazarın eşi Marie ile yolları kesişince kimliği, geçmişi ve geleceği üzerine derin bir sorgulamaya girişir.

Zaman ve mekan algısını bulanıklaştırarak bir şehrin geçmişi ve modern zamanları arasında bağlantılar kuran filmde Marsilya, mültecilerin ve yerinden edilmiş insanların belirsizliklerle boğuştuğu bir araf bölgedir. Hikâyede şehir hem kaçışın ve yeni bir yaşam umudunun hem de her an yakalanma tehdidiyle dolu labirentimsi bir tuzağın sembolüdür.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!