Sokak Köpekleri

  • 22 Mart 2024 / 19.00
  • 3 Nisan 2024 / 19.00

Yönetmen: Tsai Ming-liang
Oyuncular: Kang-sheng Lee, Kuei-Mei Yang, Lu Yi-ching, Shiang-chyi Chen
Tayvan, Fransa, 2013, 138', DCP, renkli
Mandarin; Türkçe altyazılı

Günümüzün en önemli auteur yönetmenlerinden Tsai Ming-liang’ın ödüllü filmi, Taipei sokaklarında hayatta kalmanın benzersiz bir tasviri niteliğindedir. Şehrin kenar mahallelerinde yaşayan bir baba sokaklarda reklam panosu taşıdığı geçici bir işte çalışırken, çocukları okula gitmek yerine günlerini sokaklarda geçirir. Bu ailenin gündelik yaşantısını minimalist bir yaklaşımla resmeden film, mülksüzler için şehir hayatının acımasızlığını gözler önüne serer. Şehrin neredeyse başlı başına bir karakter olarak yer aldığı filmde, kentsel çürümenin eşiğindeki Taipei'nin durmak bilmeyen yağmurları ve yıkık dökük binaları arasında karakterlerin ne denli kaybolmuş ve ihmal edilmiş olduklarına tanık oluruz.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.