Hasret

  • 17 Mart 2024 / 15.00
  • 27 Mart 2024 / 19.00

Yönetmen: Ben Hopkins
Katılımcılar: Ben Hopkins, İsa Çelik, Bilge Güler, Serhat Saymadi
Almanya, Türkiye, 2015, 82', DCP, renkli
Türkçe, Almanca, İngilizce; Türkçe, İngilizce altyazılı

Bir Alman televizyon kanalı, belgesel projesi için küçük bir prodüksiyon ekibini İstanbul'a gönderir. Ekip İstanbul’a varır varmaz şehrin farklı mahallelerini ziyaret eder ve ilginç karakterlerle tanışarak röportajlara başlar. Belgeselin yönetmeni montaj sürecinde, çekimler sırasında fark etmedikleri birtakım gizemli figür ve gölgelerle karşılaşır. Bu gizem, yönetmenin hayaletlere takıntılı hale gelmesine ve ekibini, hayaletlerin daha fazla görülebileceğini düşündüğü ıssız ve karanlık yerlerde çekim yapmaya zorlamasına neden olur.

Filmde karakterin günümüzden geçmişe, aydınlıktan karanlığa yolculuğu sürdükçe İstanbul'un manzarası da değişim geçirir. Kentsel dönüşümle değişen mahalleler, yıkımlar, kaçak göçmen işçiler, farklı din ve mezheplerden sakinleriyle birlikte İstanbul'un kendine özgü derin hüznü gün yüzüne çıkar.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”