Hasret

  • 17 Mart 2024 / 15.00
  • 27 Mart 2024 / 19.00

Yönetmen: Ben Hopkins
Katılımcılar: Ben Hopkins, İsa Çelik, Bilge Güler, Serhat Saymadi
Almanya, Türkiye, 2015, 82', DCP, renkli
Türkçe, Almanca, İngilizce; Türkçe, İngilizce altyazılı

Bir Alman televizyon kanalı, belgesel projesi için küçük bir prodüksiyon ekibini İstanbul'a gönderir. Ekip İstanbul’a varır varmaz şehrin farklı mahallelerini ziyaret eder ve ilginç karakterlerle tanışarak röportajlara başlar. Belgeselin yönetmeni montaj sürecinde, çekimler sırasında fark etmedikleri birtakım gizemli figür ve gölgelerle karşılaşır. Bu gizem, yönetmenin hayaletlere takıntılı hale gelmesine ve ekibini, hayaletlerin daha fazla görülebileceğini düşündüğü ıssız ve karanlık yerlerde çekim yapmaya zorlamasına neden olur.

Filmde karakterin günümüzden geçmişe, aydınlıktan karanlığa yolculuğu sürdükçe İstanbul'un manzarası da değişim geçirir. Kentsel dönüşümle değişen mahalleler, yıkımlar, kaçak göçmen işçiler, farklı din ve mezheplerden sakinleriyle birlikte İstanbul'un kendine özgü derin hüznü gün yüzüne çıkar.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.