Bu Şarkı Kimin?

  • 25 Ekim 2017 / 19.00
  • 28 Ekim 2017 / 16.00

Yönetmen: Adela Peeva
Belçika, Bulgaristan, 2003, 70', renkli
Bulgarca, Makedonca, Türkçe; Türkçe altyazılı

 

Bu Şarkı Kimin bir şarkının Balkanlar’ın yollarındaki yolculuğu sırasında uğradığı değişimleri anlatan bir film. Her ülkede farklı anlama bürünen bu şarkı, varlığını bir aşk şarkısı, düşmanı korkutmada kullanılan askeri bir marş, Müslüman dini şarkısı, devrimci bir şarkı, sağcı milliyetçilerin marşı ve benzeri şekillerde sürdürmekte. Bir şarkı insanların kaderini değiştirebilir mi? Bir şarkı aşıkları bir araya getirip sonra kıskançlıkla kör edebilir mi? Bir şarkı bir insana hayatı boyunca, hatta daha sonrasında bile, dadanabilir / takip edebilir mi? Bir şarkı etnik nefrete ya da asılarak alınan intikamlara yol açabilir mi?

Bosna Ezgileri

Sevdah

Bosna Ezgileri

Bu Şarkı Kimin?

Bosna Ezgileri

Ahşabın Kalbi

Bosna Ezgileri

Saraybosna’da Sigara İçmek Yasak

Bosna Ezgileri

Sevdalinka: Ruhun Simyası

Bosna Ezgileri

Ruh Treni

Bu Şarkı Kimin?

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”