Leviathan

  • 7 Ekim 2017 / 17.00
  • 13 Ekim 2017 / 19.00

Yönetmen: Andrey Zvyagintsev
Oyuncular: Alexey Serebryakov, Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov
Rusya, 2009, 140’, renkli 
Rusça; Türkçe altyazılı
 

Kolya, Rusya’da, Barents Denizi kıyısındaki bir sahil kasabasında, ailesiyle sıradan bir yaşam sürüyor. Sahip olduğu bir parça toprak üzerinde güzel bir evi ve onun yanı başında ufak bir tamirci dükkanı var. Kasabanın yozlaşmış belediye başkanı, toprağına el koymaya ve üzerindeki her şeyi yıkmaya niyetlendiğinde Kolya, Moskova’dan bir avukat arkadaşını evine davet ediyor. İkilinin belediye başkanına ve sisteme karşı açtığı savaş sürdükçe, yozlaşmış düzenin farklı katmanları devreye giriyor, her şey daha zor ve daha derin hale geliyor. Günümüz Rus sinemasının muhalif yönetmenlerinden Andrey Zvyagintsev’in Leviathan’ı, En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar’a aday gösterilmişti.

Ev Diye Bir Yer

La Soledad

Ev Diye Bir Yer

Zerre

Ev Diye Bir Yer

99 Ev

Ev Diye Bir Yer

Leviathan

Ev Diye Bir Yer

Versay Kraliçesi

Ev Diye Bir Yer

Doğulu Çocuklar

Ev Diye Bir Yer

Yuva

Ev Diye Bir Yer

Köpekler

Ev Diye Bir Yer

Boz Bahçeler

Leviathan

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.