Versay Kraliçesi

  • 14 Ekim 2017 / 14.00
  • 15 Ekim 2017 / 18.00

Yönetmen: Lauren Greenfield
ABD, Hollanda, İngiltere, Danimarka, 2012, 100’, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Sekiz çocuklu Siegel Ailesi, Amerikan rüyasını tam anlamıyla yaşayan, yaşam tarzları lüks ve tüketim sözcükleriyle özdeşleşmiş, milyarder bir aile. Ta ki işler fazlasıyla ters gidene kadar... Siegeller Versay Sarayı’ndan esinlenerek yapılan ve Amerikan tarihinin en pahalı aile evi olarak tarihe geçecek yeni yuvalarının inşaatıyla meşgulken, ünlü fotoğrafçı Lauren Greenfield ilk filmi için bu süreci belgelemeye karar veriyor. Filmi bir anda büyük bir krizi en gerçekçi şekilde belgeleyecek olan yönetmenin, çekimler sırasında patlak verecek ekonomik krizden tabii ki haberi yok. İşin komik yanı, Jackie Siegel’in de yaşam standartlarını düşürmeye ya da harcamalarını kısmaya pek niyeti yok! Versay Kraliçesi, tarihe tanıklık eden, şaşırtıcı ve eğlenceli bir belgesel.

Ev Diye Bir Yer

La Soledad

Ev Diye Bir Yer

Zerre

Ev Diye Bir Yer

99 Ev

Ev Diye Bir Yer

Leviathan

Ev Diye Bir Yer

Versay Kraliçesi

Ev Diye Bir Yer

Doğulu Çocuklar

Ev Diye Bir Yer

Yuva

Ev Diye Bir Yer

Köpekler

Ev Diye Bir Yer

Boz Bahçeler

Versay Kraliçesi

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.