Köpekler

  • 11 Ekim 2017 / 19.00
  • 12 Kasım 2017 / 14.00

Yönetmen: Sam Peckinpah
Oyuncular: Dustin Hoffman, Susan George
İngiltere, ABD, 1971, 113, renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı

David Sumner, Amerika’daki yaşamından ve ülkesindeki şiddet eğiliminden bıkmış bir astrofizikçi. İngiliz eşi Amy’le beraber İngiltere’ye taşınmaya karar vermelerinin altında bu nedenler yatıyor. Henüz inşaatı sürerken taşınmak zorunda kaldıkları yeni evlerinin yapımı sırasında, korktukları başlarına geliyor. David ve Amy, önce inşaatta çalışan işçiler tarafından, ardından komşuları tarafından zorbalığa ve şiddete maruz kalıyor, kendilerini güvende hissetmek için taşıdıkları evleri hedef gösteriliyor ve kanlı çatışmalara sahne oluyor. Dustin Hoffman’ın başrolünde yer aldığı Köpekler, En İyi Orijinal Müzik dalında Oscar’a aday gösterilmişti.

Ev Diye Bir Yer

La Soledad

Ev Diye Bir Yer

Zerre

Ev Diye Bir Yer

99 Ev

Ev Diye Bir Yer

Leviathan

Ev Diye Bir Yer

Versay Kraliçesi

Ev Diye Bir Yer

Doğulu Çocuklar

Ev Diye Bir Yer

Yuva

Ev Diye Bir Yer

Köpekler

Ev Diye Bir Yer

Boz Bahçeler

Köpekler

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!