Yönetmen: Christos Vakalopoulos
Oyuncular: Olia Lazaridou, Antonis Kafetzopoulos, Giorgos Symeonidis, Stavros Tsiolis, Kostas Tsakonas
Yunanistan 1989, DCP, 86’, renkli
Yunanca; Türkçe ve İngilizce altyazılı
Atina, seçkin Arap iş insanlarının seri cinayetleriyle çalkalanırken, genç hırsız Dimitris yanlışlıkla katilin kimliğini keşfeder. Adının Olga Robards olduğunu öğreneceği bu karizmatik Yunan-Amerikalı kadını ne pahasına olursa olsun tanımaya karar verir ve bunun için de suç konularında uzman, kaçak münzevi bir adam olan “Filozof”tan yardım ister.
Christos Vakalopoulos’un birçok filminde birlikte çalıştığı fetiş oyuncusu Olia Lazaridou’dan büyüleyici bir femme fatale yarattığı Olga Robards, gerilimden film noir’a, aksiyondan komediye, türler arasında geziyor ve Andreas Sinanos’un Selanik Film Festivali’nden ödüllü görüntüleri eşliğinde 80’ler Atina’sını büyülü bir şekilde resmediyor.
Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)