İsmet uzun süredir Sivas’ta yerel bir TV kanalında çalışmaktadır. İldeki işsizlik nedeniyle girdiği kanalda önceleri getir-götür işleri ve çaycılık yaparken zamanla çalışanların işten ayrılmalarıyla kendini bir anda kanalın teknik sorumlusu olarak bulur. Günümüzde İsmet kanal içinde ve dışındaki çoğu işi tek başına yapmaya devam etmektedir. Bu belgesel, binlerce kişinin çalıştığı, çok büyük reklâm gelirleri olan ulusal televizyon kanallarının yanında, Anadolu’nun küçük şehirlerinde sadece birkaç çalışanla varlıklarını korumaya çalışan yerel televizyon kanallarının gündelik durumlarını ve çalışanların nasıl bir motivasyonla bu işi devam ettirdiklerini anlatmaktadır.
Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)