Sonne Statt Reagen, 1982
1 dak. 58 s., renkli, sesli (müzik: Die Deserteure)
ARD TV / Bananas ve Köln, Westdeutscher Rundfunk’un izniyle
Joseph Beuys’un müziğin sessizlik ile gürültü arasında salındığını düşündüğü ileri sürülür; belki de “her insanın sanatçı” olduğuna inandığı içindir ki (inanmakla kalmayıp bunu büyük seyirci kitleleri önünde göstermiştir de) siyasi kararları çerçevesinde pop şarkıcılığında da şansını denemişti. 1982’de Alman televizyon kanayı ARD’de (07/03/1982) Depeche Mode ve Foreigner gibi grupların da boy gösterdiği kılık değiştirme ve aktivizm karışımı bir program olan Bananas’ı hazırladı. Büyük bir izleyici kitlesine sahip bir televizyon programında ve Almanya’daki pasifist hareketlerin düzenlediği çeşitli gösterilerle çakışan bir zamanda Die Deserteure isimli grupla birlikte, ekolojik konularla ilgili kararlılığını tekrar doğrulayan ve Ronald Reagan’ın silah politikalarına saldıran Sonne Statt Reagan’ı söyledi. Bu parça daha sonra single olarak satışa çıkarıldı.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)