Kolombiya sineması, Kolombiya kültürünü temsil eden ulusal bir düşselin yaratılmasında büyük rol oynayan bir kimlik ve ötekilik söylemi kurmuş durumda. Farklı türlerden (drama, animasyon, korku) seçilen filmler, Kolombiya sinemasının yeni, henüz belirmeye başlamış canlı hikayeciliğinden örnekler sunuyor.
Amos Gitai’nin sanatı –yalnızca filmleri değil- derin bir olgunluk düzeyine ulaşmış durumda; yönetmen olarak sahip olduğu zengin kariyer boyunca ilgilendiği temaların peşinden, fotoğraf gibi başka disiplinlerde gitmeyi sürdürüyor. Çektiği görüntüler, kişisel ve kolektif bellek arasında gidip geliyor.
Seçilen filmler güçlü kadın karakterler ve onların hikayelerinden bir yelpaze oluşturuyor. Bu filmlerden bazıları, ülkeler, evler ve sürgün arasında kalmış olgun kadınları ya da ergen karakterleri inceliyor, diğerleriyse kadın kahramanın yaşadığı duygusal değişimleri ve yolculuğu keşfediyor.
Rebecca Horn’un enstalasyonları, nesneleri ve filmleri çizgisel bir mantıkla ilerlemeyen bir öykü anlatıyorlar. Horn’un kendi yaratısı olan nesneler ise film sahnelerindeki öyküleri hem yansıtarak hem yorumlayarak çifte bir işlev görüyorlar; ayrıca yepyeni sanatsal yansımalara bir kapı aralıyorlar.
Programda zihinsel hastalıkları ve ruhsal sağlık sorunlarını çeşitli şekillerde ele alan filmler; kimi ruhsal bozukluklara tanı koymak için gerekli unsurların tespit edilmesi, doktor-hasta ilişkisi ve psikoterapi hakkında eğitim alan psikiyatri asistan hekimlerini, psikiyatrinin farklı alanlarında eğitmek için kullanılabiliyor.
Fransız sinemasının önemini yitirmeyen ve saygın oyuncusu Isabelle Huppert masumdan, şehvetliye, şehvetliden komiğe birbirinden farklı karakterleri ustaca canlandırması ile tanınıyor. Isabelle Huppert: SıraDişi için seçilen filmler sanatçının göz alıcı kariyerine derin bir bakış sunuyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 100 TL
İndirimli: 50 TL
Grup: 80 TL (toplu 10 bilet ve üstü)